Doelgroep: bedrijfsartsen, HR functionarissen, arbeidsdeskundigen, loopbaanadviseurs, personeelsadviseurs, directies en leidinggevenden

Trainer(s): Drs. Pauline Houweling

Interventies bij conflicten: vergroten van uw kennis en vaardigheden in omgaan met conflicten

Eerstvolgende masterclass:

Datum: nog bekend te maken
Aanvang: 11:30-13:00 uur
Oordelen, vragen stellen en luisteren

Nieuwe data worden nog bekend gemaakt 
De onderwerpen worden nog bekend gemaakt.

Programma:
Drs. Pauline Houweling vergroot in deze masterclass uw kennis en vaardigheden in het omgaan met conflicten

Kosten: €50,- 

Locatie: Arbeids Psychologie Amsterdam
Contact: 020 676 0 676

Aanmelden: Stuur een e-mail met uw naam, functie en telefoonnummer naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Masterclass. U ontvangt een formulier waarmee u zich kunt inschrijven.

Masterclass 2018

nog bekend te maken

Oordelen, vragen stellen en luisteren

Zowel met vragen als met luisteren kun je informatie verkrijgen over een vastgelopen situatie, maar ook beweging creëren in die situatie. Aan de manier waarop een gesprek verloopt, kun je als buitenstaander veel aflezen over de onderlinge verhoudingen, de relatie, verwachtingen, impliciete en expliciete boodschappen. De begeleider in een vastgelopen situatie kan hulp bieden aan betrokkenen door uitleg of antwoord te geven op hun vragen, maar kan dat ook doen door na te gaan waar precies de behoeften liggen, waar het hen eigenlijk om gaat. Vragen of uitleggen, allebei hebben ze hun nut, allebei een bepaald effect.

Luisterend vragen stellen, zonder oordeel, helpt om het hele probleem inzichtelijk te krijgen voor alle betrokkenen, zodat een gedragen oplossing kan worden gevonden. Hoe geef je iemand de ruimte om zijn verhaal te doen, zonder in oeverloos geklaag verzeild te raken en zonder partijdig te worden gevonden door de ander? Door een link te leggen tussen antwoorden en de huidige situatie blijft het gesprek gefocust.

In deze masterclass leer je om bewuster te kiezen voor een interventie afhankelijk van het effect dat je beoogt.

Joomla templates by a4joomla